Gam-Jensen.dk: Discus i Danmark
 symphysodon discus - en side om akvariets konge og mest sagnomspundne fisk

Besøg Tropefisk - alt til den kræsne akvarist...

 ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
 genveje: Test af varmelegemer | Artikler | Vejledninger | Debatfora | Køb & salg | NYHEDSBREV
 Forsiden
- Om mig | Akvarier
- Kontaktinformation
- Gode links | Søg

 Forbrugertests
- Varmelegemer

 Artikler
- Indkøb
- Dyre discus
- Prydakvariet
- Trives dine discus
- Opdræt (1) | (2)
- Sygdom
- Centralfilter (1) | (2)
- Biologisk filtrering

- Optimal pH-værdi
- Fisk eller ferie?
- Når du flytter

 Vejledninger
- Gode råd
- Factsheet
- Foder og fodring
- Opskrifter
- Filtrering
- Vandværdier
- Mild varmekur
- Hård varmekur
- Saltkur

- Medicinering
- Journal
- Billig pH-sænker
- Leksikon (Q&A)

 Discus-galleri
- Databasen
- Still-billeder
- Videoklip


 Spørg bare løs
- Debatten
- Discusklubbens debat


 Min salgsliste
- Ønskelisten
NY
- Køb, salg og bytte


Opskrift på oksehjerte-mix
senest opdateret 04-06-2009

Et af de vigtige parametre når du holder discus, er fodringen. En alsidig fodring er nødvendig for at sikre sunde fisk!
Nedenstående opskrift på et fornuftigt oksehjerte-mix er der ikke tilsat husblas, hvilket jeg vil anbefale, da fodret sviner vandet en del. Ingredienserne er pr. oksehjerte:

200 gram artemia
1 pille B12-vitamin (opløses i vand)
100 gram discus-granulat
1 spsk. fiskemel
3 dl gulerodssaft uden tilsætningsstoffer
3 spsk. hvedekim
3 spsk. havreklid
1 teske hvidløgspulver
1 bakke kalkunhjerter
1 spsk. levertran
1 spsk. madkulør
1 teske slemmet/mælkesurt kalk
1 teske paprika
150 gram rejer (vaccumpakket)
500 gram røde myg
10 kugler spinat (optøet)
2 dl spirulina-flager
3 vitaminpiller (opløses i vand)
1 æggeblomme
1 dl ærter

Oksehjerte og kalkunhjerter må ikke have været frosset, og skal omhyggeligt renses for fedt og sener. Hjerterne hakkes sammen med rejerne, ærterne og spinaten i fx. en blender eller hakkemaskine til der ikke er mærkbare klumper tilbage. Tilsæt herefter de resterende ingredienser og rør det hele forsigtigt sammen.

Læg ca. 150-200 gram i pr. 4 L frysepose